Over Jolanda van Schie

portret van Jolanda van Schie

“Met mijn schrijftalent help ik jou om je doelen te bereiken.”

Hallo,

ik ben Jolanda van Schie en ik help life coaches bij het afmaken van hun teksten. Bijvoorbeeld omdat ze niet van schrijven houden of geen idee hebben wat er allemaal komt kijken bij een publicatie. Of omdat ze zeker willen weten dat hun tekst kwalitatief goed is, voordat hij de wijde wereld in gaat. Herkenbaar?

In de afgelopen 25 jaar heb ik heel wat schrijf- en communicatie ervaring opgebouwd. Met wie ik heb gewerkt, kun je vinden op mijn LinkedIn profiel. Als je wilt weten hoe ik werk, kun je testimonials van klanten lezen of gewoon even contact met me opnemen.

Waar ben ik van?
Ik ben van de doelgerichte teksten. Een klant zei het eens mooi: “Ik kan zelf wel zorgen dat ik zichtbaar ben op social media, maar als ik deelnemers voor mijn cursussen wil en mijn teksten echt wervend moeten zijn, dan schakel ik jou in.”

Ik word helemaal warm van eindredactie. Dit houdt in dat ik je help bij het publicabel maken van teksten die jij al (gedeeltelijk) hebt opgeschreven of die in je hoofd rondspoken. Ik zorg dat je teksten taalkundig correct zijn, maar stel ook veel vragen over je doel en je doelgroep, waardoor jouw boodschap echt gaat binnenkomen bij je publiek.

Waar ben ik niet van?
Ik ben niet zo van het ‘mooi schrijven’. Ik kan natuurlijk wel mooi schrijven, maar ik ben vooral een dienstverlenende redacteur, ik help jou om jouw doel te bereiken. Ik ben niet bezig met gedichten of met workshops helend schrijven of iets dergelijks. Niks mis mee, fantastisch dat anderen dat doen, maar op dit moment niet mijn ding.

Ik ben geen allrounder. Wel op het gebied van teksten, ik doe ook aan SEO en ik beperk me niet tot websites ofzo, maar ik ben geen webbouwer, vormgever of fotograaf. Daar staat tegenover dat ik dit soort professionals wel in mijn netwerk heb. Dus als je op een breder vlak hulp nodig hebt, klop dan gerust bij me aan.

Wat maakt mij anders dan andere redacteuren?
Ik werk voornamelijk voor life coaches. Dit heeft te maken met mijn visie op het leven. Ik heb er een blog over geschreven: Waarom life coaches?

Life coach is wat mij betreft een breed begrip, het gaat me om iedereen die anderen wil helpen in zijn/haar kracht te komen of te blijven. Je kunt dus ook denken aan therapeuten, jeugdleiding, onderwijskundigen, trainers, sociale ondernemers, idealisten etc.

Iets met Afrika
En dan nog wat persoonlijke informatie: ik heb een geweldige man en een fantastische zoon en ik hou van wandelen, fotograferen, dansen, lezen, mensen kijken en met vrienden afspreken. Verder heb ik ‘iets met Afrika’, daar ga je vast nog meer over horen via mijn blog.

Wil je nu al meer weten, dan mag je me altijd bellen of mailen natuurlijk!