Worstel je met het schrijven van goede webteksten?

9

Schaam je je als mensen naar je site vragen?

Je kunt wel door de grond zakken als je vertelt dat je website nog in de maak is. Die netwerkborrel waar je bent is top, maar praten over je praktijk zonder je website te kunnen noemen, dat voelt echt waardeloos. Dit is namelijk de zoveelste keer, dat ding had al lang af moeten zijn. Gelukkig vinden ze je aanbod wel interessant. Die dame die jou zoveel vragen stelt, zou je echt goed kunnen helpen. Wat zou het gaaf zijn als je haar gewoon een link kon sturen, zodat ze je traject thuis nog eens kon bekijken en zich online kon aanmelden.

9

Vraag je je af of die teksten er ooit komen?

Wanneer lukt het nu toch eens om goede teksten te krijgen? Waar je cliënten echt op gaan reageren? Je zat er al vroeg op de avond klaar voor. Alles bij de hand, van laptop tot lekkere koekjes als compensatie voor het ‘overwerken’. Je probeert van alles, maar je krijgt de juiste toon weer niet te pakken. Je verhaal loopt niet lekker. Het is te afstandelijk, te passief, te onduidelijk. Je weet wat je wilt vertellen, maar hoe krijg je dat nou toch op papier?

9

Twijfel je hoe je je marketing moet aanpakken?

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je wilt de teksten zo schrijven als je webbouwer aangaf, omdat hij ook aan marketing doet. Maar vanavond zegt de business coach die je al een tijdje volgt in haar webinar iets heel anders. Wat is nu beter? In je achterhoofd hoor je je zoon nog praten over het belang van social media en vanmiddag las je alweer ergens dat je ook iets moet met seo en conversie. Eigenlijk wil je het liefst hard wegrennen en gewoon met je cliënten aan de slag.

women blowing confetti

Stel je eens voor hoe het zou voelen als:

  • je vol trots je website kunt noemen en cliënten zich online bij jou aanmelden.
  • je teksten eindelijk af zijn én de mensen aanspreken die jij graag wilt helpen.
  • je de adviezen van anderen lekker naast je kunt neerleggen, omdat je nu zeker weet dat je het goed aanpakt.

Samen schrijven, 1-op-1

En weet je wat: die teksten afmaken is eenvoudiger dan je denkt! Met het traject ‘Samen jouw site schrijven’. Ik geef aanwijzingen, jij schrijft en ik stuur bij waar nodig.

In 4 weken heb jij je webteksten compleet en sta je te popelen om de hele wereld te vertellen over je site en je aanbod.

In 4 weken je webteksten compleet en afgestemd op jouw ideale cliënt

Zo gaan we te werk:

  • We bespreken welk probleem jij oplost en voor wie
  • We beschrijven waarom potentiële cliënten voor jou zouden moeten kiezen
  • We beslissen welke boodschap je per pagina wilt overbrengen en hoe
  • We zorgen dat de webteksten op jouw doel gericht zijn en de juiste toon hebben
  • We schrijven teksten waarin potentiële cliënten zich herkennen en die tot klikken uitnodigen

Mensen klikken door als je hen in hun hart raakt. Je cliënt goed kennen is dus belangrijker dan de perfecte spelling, grammatica of stijl. Daarom focussen we op jouw lievelingsklant. Wat is zijn/haar probleem en verlangen en welke oplossing bied jij?

Uiteraard zorgen we ervoor dat alle teksten ook taalkundig correct zijn.

Inhoud traject

In 5 online sessies leer je de webteksten te schrijven die perfect passen bij jouw cliënten.
Tussen de sessies door schrijf jij de teksten en geef ik feedback.

We kijken eerst naar jou als persoon en naar wat je wilt bereiken. Daarna leer je wat het doel is van
de Homepage, Verkooppagina en Over mij pagina en hoe je ze schrijft.

Als je al een site hebt, geef ik je advies over de bestaande content (integreren of op een andere manier verwerken).

Extra:
Na dit traject is het verhaal over je praktijk zo helder, dat je marketing
een stuk eenvoudiger wordt. Je weet exact op wie je je moet richten en op welke manier.

Bonus:
Je houdt aan dit traject veel marketingmateriaal over. Wat je over je cliënten hebt geleerd,
kun je namelijk gebruiken voor social media posts, blogs, presentaties etc.

 

women blowing confetti

De resultaten na dit traject:

9

Je website is af en voortaan kun je op elke netwerkbijeenkomst vol enthousiasme vertellen over je praktijk en je site. Je verhaal staat als een huis en als iemand het nog eens wil nalezen of zich direct wil aanmelden voor je traject, dan kan dat nu 24/7 online.

9

Je hebt niet alleen teksten die perfect passen bij de cliënten die je wilt aantrekken, je hebt ook geleerd hoe je dat soort teksten schrijft. Dus al die avonden vol frustratie zijn voorgoed verleden tijd. Ook als je ooit een nieuwe pagina of zelfs een hele nieuwe website wilt maken.

9

Je voelt je een stuk rustiger over het promoten van je praktijk. Je website staat, dus de basis is er. En het is ineens heel duidelijk welke volgende stap je het beste kunt zetten. Marketing is logisch geworden. Wat een opluchting! Goedbedoelde adviezen waar je niets mee kunt of wilt, brengen jou niet meer van de wijs en je trekt steeds meer mogelijke klanten naar je praktijk.

Veelgestelde vragen

Moet ik al een website hebben?

Hoeft niet, mag wel. In beide gevallen bekijken we altijd het totaalplaatje van jouw praktijk (en indien aanwezig ook je bestaande website).

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het traject?

De sessies zijn per keer ongeveer 1 uur. Het schrijven duurt per webpagina zo’n 4 uur, inclusief mailcontact, herschrijven en finetunen. Niet iedereen schrijft even snel, dus dit is een inschatting. Reken in ieder geval op 17-20 uur, verdeeld over 4 weken.

Maak je ook complete websites?

Ik richt me met name op converterende webteksten. Indien gewenst kan ik je in contact brengen met webbouwers-, vormgevers, fotografen en andere experts.

Schrijf je ook andere teksten?

Ja, laat me gerust weten wat voor tekst je nodig hebt via het contactformulier of bel me even.

Ervaringen van mijn klanten

Ik vind Jolanda ontzettend waardevol als coach/redacteur. Ze denkt heel goed mee, ook out of the box! Ze is een echte creatie-waterval 🍀👍

Anouk Krens

Kinesioloog, Sento

Ik kan zelf wel zorgen dat ik zichtbaar ben op social media, maar als ik deelnemers voor mijn cursussen wil en mijn teksten echt wervend moeten zijn, dan schakel ik Jolanda in.

Ik heb van haar geleerd om directer te schrijven, meer to the point. Op dit moment heb ik er niet veel problemen meer mee. Oefening baart kunst?

Lity van Hoboken

Aurareader en -healer, Leven en laten leven

Ik heb met Jolanda mogen samenwerken en vond in haar een enthousiaste en kundige webredacteur van Klaar-Af. Ze staat open voor nieuwe ideëen, werkt doelgericht en is helder in haar schrijven.

Willeke de Mos

Oprichter, Stichting Mamazoeloe

Jolanda is een echte aanjager en het is fijn om samen met haar te sparren. Ze helpt met prioriteren van taken.

Met haar enthousiasmerende teksten trekt zij mensen over de streep en zorgt ervoor dat informatie helder en volledig wordt gecommuniceerd.

Dankzij onze samenwerking is een idee uitgegroeid tot een groot maatschappelijk mozaïekproject.

Marné van Veenendaal

Kunstenares, docente, Mozaiekmonumenten

Samen vinden we de juiste woorden voor wat jij wilt vertellen