Home » Blog » persoonlijk » Waarom redacteur voor coaches en therapeuten?

Waarom redacteur voor coaches en therapeuten?

door | 1 sep, 2023 | persoonlijk

Wat hebben al die coaches en therapeuten jou dan gebracht?” vroeg iemand mij onlangs. Ik had haar net verteld dat ik mezelf beter wilde profileren. En dat ik het liefste werk met mensen die anderen in hun kracht willen helpen. Coaches, therapeuten, jeugdwerkers, trainers… Omdat ik affiniteit heb met therapie en coaching, ervaring ook. En toen kwam haar vraag.

Ja, da’s een goeie, dacht ik. En dat is zeker een goeie voor op mijn website. Want waarom zie ik coaches en therapeuten als ideale klanten? En hoe leg ik dat helder uit? In ieder geval door ook een stukje van mijn verhaal te delen.

Ingrijpend moment

Nou, laten we bij het begin beginnen. Grote veranderingen komen vaak op ingrijpende momenten in je leven. Zo ook bij mij. Kort voor mijn dertigste verjaardag overleed mijn broer, een zelfgekozen dood. Voor zover je zoiets zelf kunt kiezen als je zwaar depressief bent…
Het kwam nog net niet als een donderslag bij heldere hemel, want we wisten dat het niet goed met hem ging, maar het kwam wel onverwacht. Mijn oudste broer, een enorm stabiele factor in ons gezin, hoe was dit mogelijk? Dan moet hij wel erg ver heen geweest zijn… En dat bleek ook zo te zijn.

Niet in staat om hulp te vragen

Iedereen was geschokt en ging er op zijn eigen manier mee om. Na de eerste klap zorgde zijn dood er bij mij voor dat ik me ging afvragen hoe gelukkig ik zelf eigenlijk was. En die vraag heeft me nooit meer losgelaten. Daarnaast voelde ik heel veel medelijden met hem en met iedereen die zo ‘in de steek gelaten wordt’ door zijn eigen hoofd. Ik heb erom gehuild dat hij maanden, misschien wel jaren met zichzelf in de knoop heeft gezeten. En dat hij zoveel lieve mensen om zich heen had, maar blijkbaar niet in staat was om de hulp te vragen die nodig was.

Inmiddels ben ik twintig jaar verder en kan ik zeggen dat ik gelukkiger ben dan ooit. Ik ben op zoek gegaan naar wie ik ben en ik heb de meeste antwoorden wel gevonden. Stapje voor stapje, want vanzelf komt het niet. Ik heb projecten gedaan in Afrika, een geweldige echtgenoot gevonden, op mijn 42e een fantastische zoon gekregen en in 2020 een doorstart gemaakt met mijn eigen bedrijf.

Vertrouwen in mezelf en in het leven

Ik noem de ‘buitenkant’, omdat de ‘binnenkant’ zo veel moeilijker in woorden te vatten is: ik ken mezelf beter, ben rustiger, weet wat ik wel en niet wil, heb veel meer vertrouwen in mezelf en in het leven, ben blij en vol aandacht voor alles om me heen. Ik volg mijn intuïtie en leef zoveel mogelijk vanuit mijn hart. Natuurlijk heb ik ook wel eens mijn mindere momenten, maar dit is waar ik nu sta.

En ik durf met zekerheid te zeggen dat dit voor 90% te danken is aan de aandacht, tips en tricks die ik van coaches en therapeuten heb gekregen. Door hen leef ik nu vanuit mijn hart en dat gun ik iedereen. Maar ik ben geen coach, ik ben een redacteur. Daarom zet ik mijn schrijf- en marketingtalent graag in om meer mensen de coach te laten vinden die op dit moment bij hen past. Vandaar mijn keuze voor deze ideale klant.

Betekenis voor jou

En wat betekent dit nu voor jou? Laat ik een paar dingen noemen:

 • Ik sta positief tegenover coaching en therapie, we hebben aan een half woord genoeg;
 • Ik weet wat het is om begeleid te worden door een coach of therapeut;
 • Ik weet hoe intensief een persoonlijk ontwikkelingsproces is, ik ken de frustraties, de blokkades, de doorbraken, de euforie en de spiraalbeweging;
 • Door mijn ervaring met coaching voel ik jouw ideale klant goed aan. En kan ik de juiste woorden en toon vinden voor jouw boodschap;
 • Ik kan inhoudelijk met je meedenken. Tijdens het redigeren van een boek heb ik ooit voorgesteld om een hoofdstuk over affirmaties toe te voegen. De auteur had namelijk geschreven over het stoppen met roddelen en (jezelf) bekritiseren. Met dit extra hoofdstuk bood ze de lezers ook een alternatief voor die negatieve gedachten aan.

En last, but not least: Ik word oprecht blij van elke persoon die jij verder helpt. We hebben dezelfde missie :-).

Over Klaar-Af

Met Klaar-Af verzeker je jezelf van aansprekende teksten en van eenvoudige marketingplannen die uitvoerbaar zijn (en leuk, want we zorgen samen dat ze bij jou passen!).

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

2 Reacties

 1. Elly

  Beste Jolanda,
  Wat een fijn blog om te lezen en voor mij heel actueel.
  Kun je me ook adviseren in waar ik een life-coach kan vinden die bij me past?
  Misschien heb je mijn toekomstige life-coach al wel in je klantenbestand.

  Hartelijke groet

  Reageer
  • Jolanda van Schie

   Hi Elly,

   Dank voor je reactie. Ik heb wel iemand in gedachten, ik zal je even persoonlijk antwoorden.

   Vriendelijke groeten van Jolanda

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin